Freelancer District - blog de freelancing

Succes – Pasiune = 0

Guest Post by Cristian CozmincăPreluat de pe Facebook

Cristi ne-a scris această postare din Spania, de la plajă, de unde-i place lui. 🙂 A pus-o pe Facebook, iar eu “mi-am permis” să o preiau să o așez frumos pe blog, aici unde îi e locul, la secțiunea de motivație skyrochket! 😀

Să ne bucurăm de povestea lui…

Acum 5 ani îmi imaginam cât de frumos ar fi să pot câștiga un ban cinstit cu ușurință, iar multe dintre persoanele apropiate mie mi-au spus să-mi bag mințile în cap și să pun mâna pe o muncă “adevărată”, au numit-o ei. Ceva cu care să rămâi și care să îți asigure pâinea pe masă. N-au specificat dacă această muncă trebuie să îmi placă sau nu. Au spus doar să fac ceva ce face toată lumea și să las prostiile pentru cine are timp de ele. Puține au fost persoanele care m-au încurajat să merg către ceva ce-mi face plăcere. Pe unii i-am judecat, pe alții i-am considerat închiși la minte, iar pe cei mai buni dintre ei i-am apreciat din tot sufletul.

Problema mea de acum 5 ani? Nu știam exact ce vreau să fac. YouTube? Gherlă. Reparații scutere? Mare fail. Taximetrie? Fast money, dar nu de ajuns pentru aspirațiile mele mărețe. Montaj video? O inspirație de moment care a avut și un final fericit, dar care acolo s-a stins. Poate revenim curând în zona asta. Livrări pentru Burger Peter Lounge? Le-am iubit din tot sufletul, dar tot am simțit că ceva lipsește. Televiziunea? Prea multe detalii la mijloc ca să dezvolt.

Așa că am plecat pe un drum al străinătățurilor. 

Înainte să plec din România, singurul lucru pe care îl iubeam cu adevărat și pe care l-aș fi putut face o viață întreagă fără să mă satur a fost șoferia. Ce dor îmi e…

Însă în străinătate lucrurile au stat altfel. Neavând o mașină pe care să o conduc și nici posibilitatea de a mă angaja în domeniu în Londra, din lipsă de experiență și din cauza vârstei mici, 22 de ani pe atunci, pasiunea mea pentru condus a fost trecută în rezervă, așa că a trebuit să mă adaptez și să încerc să descopăr ce alte pasiuni aș putea să mai am.

Undeva pe final de 2018 am făcut primii mei pași în ale marketingului online. N-a fost un start tocmai fericit deoarece a trebuit să investesc sume de bani pe care nu mi le permiteam, dar fără de care nu aș fi ajuns astăzi aici să vă scriu aceste rânduri.

După mai bine de un an și jumătate de la primii mei pași pe piața marketingului online, vreau să vă spun că am ajuns în punctul la care visam acum 5 ani. Să îmi câștig banii cu ușurință făcând ceva ce iubesc! 

Facebook Ads, sau Media Buyer în fișa postului. Un job pe care mulți nu-l înțeleg, dar aceia puțini care știu îi potențialul și valoarea lui îl apreciază la nivelul la care trebuie. Nu a fost deloc ușor să ajung aici. Nopți nedormite, probabil zeci, daca nu chiar aproape 200 de sesiuni de brainstorming cu AlinClaudiu și Mihai, majoritatea eșuate, dar și sesiuni bune și productive care au făcut nopțile pierdute să pară chilipir. 


Muncă, efort, dar mai ales determinare. Toate acestea m-au adus în acest punct al vieții, minunat de altfel, în care eu vă scriu de la o terasă frumoasă de pe Costa Blanca, de la marginea mării, din Spania, în pauza de la job. Bine, nu prea există pauză când faci ceea ce iubești și nici muncă nu poate fi considerată. Pentru că nu simți oboseala, stresul și nopțile nedormite atunci când muncești cu pasiune.

Special thanks to Stefan! Bro! If it wasn’t for you at the end of 2018, I would still try to automate that damn Instagram platform while losing money and my head. Thank you a lot for that! I am grateful for everything you helped me with!

Poate ar mai fi câteva lucruri de spus, dar momentan am să mă rezum doar la cele de mai sus. Oricum ați citit destul.

O zi minunată vă doresc!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *