freelancer district

Lansarea mea în freelancing: cât a fost noroc și cât a fost știință?

Discut uneori cu diverși prieteni sau colaboratori despre proiectele mele de freelancing, despre ce clienți am mai atras pe firmă sau despre cum mă descurc… și de multe ori… îmi dau seama că eu am fost și foarte norocos în anumite momente din viața mea.

Țin minte lansarea mea în freelancing: de abia îmi făcusem contul pe platformă, prinsesem maxim 3 – 4 proiecte… și acelea mici… mă dădusem bătut de 2 ori…. și brusc, a 3-a oară… am prins un proiect în care am lucrat de altfel vreo 4 ani.

Direct o agenție. Care ar fi fost șansa… din sutele de mii de oameni de pe Freelancer.com să prind tocmai eu o agenție?

A doua oară… mi-a surâs norocul la vreun an după ce am intrat în primul proiect. Căutam clienți. Eu niciodată nu mi-am căutat clienți în mod tradițional. Nu prea aveam nevoie, căci lucram foarte des prin recomandări.

Dar totuși, când mai căutam… din când în când… foloseam diferite platforme, diverse moduri de ofertare și diferite abordări. Niciodată nu aveam o strategie clară în spate.

Ce s-a întâmplat la aproximativ un an de la intrarea în primul proiect? Căutam clienți, culmea, pe OLX. Am mai scris eu și aici despre modurile în care îmi căutam clienți, surfingul pe OLX fiind unul dintre ele 😉

Am găsit printre joburi, un anunț ce promitea un program lejer, remote. Am aplicat la plesneală… ce să vezi? Am prins jobul. Ce s-a dovedit a fi de fapt? O a doua agenție.

Deci… cât noroc să poți avea… ca cele mai mari 2 proiecte din cariera de freelancing să fie ambele proiecte ce aveau să dureze ani de zile. Cu cea de-a doua agenție am stat 3 ani și ceva.

La ambele am renunțat de fapt fix înainte de a-mi deschide firma.

Acuma, odată cu lansarea firmei și aici… tind să cred că a fost și știință (a fost prima dată în viață când mi-am făcut clar o strategie și am urmat planul), însă… am avut parte din nou și de noroc.

Nici nu aveam firma deschisă și aveam deja clienți care așteptau să semneze contracte. Și culmea, nu au fost deloc contracte mici.

Am semnat 2 contracte pe un an chiar in prima lună de la lansarea firmei. 😉

Nu știu cât a fost noroc, cât a fost știință și cât a fost faptul că de fiecare dată chiar îmi dădeam interesul să iasă treaba. Însă, în final… consider că și în freelancing contează să fii omul potrivit la locul potrivit.

Cel mai sigur este însă un lucru: dacă nu te duce “papagalul”… cred că tot norocul va fi degeaba.

Cel mai des sunt întrebat cum de reușesc să conving oamenii să plătească în avans pe 12 luni, cum reușesc să îi fac să lucreze cu mine la prețuri mai mari decât piața (deși nu întotdeauna sunt mai mari)….

Răspunsul aici e unul singur: pur și simplu știu să vorbesc și știu ce să vorbesc. Aici nu cred că e vorba de noroc. Chiar e talent nativ. 🙂

În plus, la cele 2 contracte, strategia mea a fost una simplă: eu îmi calculasem planurile pe firmă și știam cam de câți bani am nevoie și ce aș putea face pentru a-i obține. Iar în momentul în care am avut ocazia, am lansat o ofertă “de nerefuzat”.

Am făcut prețul clienților, iar la final de ofertă am menționat faptul că dacă semnează pe un an în avans, prețul scade la 50%. 😉

Dacă îți permiți asta, dacă ești încă profitabil cu cei 50% reducere și dacă ai nevoie rapid de bani… s-ar putea să fie strategia winner 🙂 Pentru mine a fost!

Aici nu a fost noroc, a fost un simplu calcul și mult mult curaj în negociere.

La voi cum stă balanța?

Cât e noroc și cât e știință în ceea ce privește lansarea și evoluția ca freelanceri?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *