serve not sell

I’m not here to SELL, I’m here to SERVE – mi-au trebuit 10 ani să scriu articolul acesta

Activez în freelancing de aproape 10 ani și de-a lungul timpului am învățat o mulțime de principii de marketing, mai ales având studii de profil la bază. Am învățat multe despre vânzări, despre branding, despre cum să faci să îți crești veniturile ca freelancer.


Însă, principiul pe care vreau să îl discut astăzi…. printre cele mai importante fiind, a venit târziu de tot.

E adevărat, ai nevoie de o oarecare maturitate în gândire, în stăpânirea emoțiilor, ai nevoie de o stabilitate financiară… pentru a putea aborda lucrurile așa. Sau cel puțin așa am simțit eu.

Cu toții am fost începători la un moment dat. Iar foamea a fost mare. Pentru unii poate mai mare, pentru alții mai mică. Însă, tind să cred că spre începutul carierei, ca freelancer, mai ales dacă ești on your own, nu ai mentor, nu ai pe cineva care să-ți explice cum stă treaba… vei face multe greșeli.

Le-am făcut și eu, am fost și eu acolo. De aici a plecat articolul acesta.

De fapt, a plecat de la o postare în care explicam câteva dintre cele mai des folosite (aș zice chiar abuzate) principii de marketing.

Aici găsești postarea originală, ca să îți faci un pic de context: Lucruri care nu există

Dacă ai lucrat vreodată în marketing sau ai fost pus în postura de a promova / vinde ceva, sunt mai mult decât sigur că ai făcut cel puțin odată ceea ce scrie în postarea asta…. ai folosit și tu acele tehnici.

Și nu e nimic greșit în asta…. cu toții am fost acolo, cu toții am început de undeva.

Și ca la orice tehnică, dacă ai un echilibru… ca în toate de altfel, lucrurile tind să se așeze la normalitate.

Deși am predicat ani de zile despre ofertare și despre cum să vinzi…. am ajuns la o concluzie că făceam totul greșit

Desigur, după cum am zis, nu trebuie să picăm în extreme. Însă… de fiecare dată când vei citi un curs de marketing, o carte pe zona asta sau vei participa la training-uri (poate chiar ai participat la unul susținut tocmai de mine)…. o să vezi că efectiv ți se bagă degetul în ochi.

La fel se întâmplă și în piață cu clienții…. ne folosim de tot felul de tertipuri învățate în branșă, ca cele explicate în postare, pentru a ne vinde serviciile.

Ei bine, tot stresul și toată presiunea o să dispară… când renunți la a mai face asta!

În schimb, poți să aplici un simplu principiu. Acest principiu nu e valabil doar în business sau freelancing sau marketing sau vânzări. Sincer, toată viața noastră s-ar ușura extrem de mult dacă l-am folosi.

I’m not here to SELL, I’m here to SERVE!

Întreaga ta activitate ca freelancer se va schimba când vei începe să aplici asta. Tote vânzările tale vor căpăta o altă formă. Și tot stresul din business poate dispărea ca peste noapte.

TU, ca freelancer, ești în piață pentru a oferi valoare altor oameni. Așa ești plătit. În funcție de valoarea oferită.

În momentul în care înveți că tu trebuie să ajuți lumea, nu să vinzi cu orice chip, oricui și orice bullshit, atunci se schimbă jocul definitiv. Atunci se poate zice că ai trecut la masa oamenilor mari.

Acum, nu-ți fă griji dacă nu ai înțeles încă despre ce e vorba sau cum să faci asta.

După cum ți-am zis, sunt freelancer de aproape un deceniu și de abia am reușit să internalizez complet acest principiu.

Am mai lucrat pe baza lui, l-am mai fructificat cu anumite ocazii, mi-am format un cod, să zicem așa, pe baza lui…. însă… până să ajung să îl înțeleg și să mă folosesc de el fără cusur… am trecut prin multe frustrări, țepe, situații stresante and so on.

După cum am zis, necesită o anumită maturitate în business, dar și pe plan personal, să înțelegi asta.

Ce înseamnă mai exact principiul acesta?

Eu îl văd simplu: nu îți mai bate capul cu oamenii care nu rezonează cu tine, în schimb focusează-te să oferi valoare și să ajuți cât mai multe persoane care te înțeleg, care chiar vor să lucreze cu tine și care nu au nevoie de ocolul Pământului din partea ta, pentru a se convinge că vor să colaboreze cu tine.

Asta te va face mult mai liniștit și îți va elimina o mulțime de presiune de pe umeri. Vei face totul la un alt nivel de pace interioară. Lucru care te va ajuta și mai mult să evoluezi și să ajuți și mai mulți oameni.

Despre asta ar trebui să fie totul. Nu despre a găsi modalități și tertipuri care să transforme totul într-un teatru ieftin, o mascaradă automatizată și manipulatoare. În situația aia nici tu și nici clientul tău nu aveți parte de respect. Și nu vrei să lucrezi cu oameni care nu înțeleg asta!

După acum ai zis, chiar și eu am mai luat-o pe arătură și am mers împotriva principiului acesta. De multe ori.

Însă, odată cu vârsta, cu prioritățile care se schimbă și odată cu mindsetul care tot evoluează, găsești calea cea bună. Niciodată nu e prea târziu să te redresezi.

De aceea, educația e cheia întotdeauna! Ea îți arată și alte variante, îți descoperă mai multe opțiuni și te luminează, pentru a putea trăi mai împlinit și mai fericit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *