house of ads

Freelancer District – partener oficial al primei școli de digital advertising din România: House of Ads

Sunt multe momente în care am fost mându că sunt freelancer. Însă puține au fost de o intensitate mai mare ca atunci când Cristian mi-a lansat invitația de a deveni partener oficial al primei școli de digital advertising din România.

Și când zic prima școală – zic prima școală pe bune. Pentru că e prima care se ține offline, cu programă și sistem de predare dedicate.

Este vorba de proiectul House of Ads. Proiectul care a pornit în lume din inițiativa a doi dintre cei mai geniali oameni de media buying și digital advertising pe care îi știu: Cristi și Tudor.

Ba chiar, discutând cu ei, proiectul a pornit la nevoia lui Tudor de a recruta un nou media buyer pentru agenția lui, Sharp Digital. Iar cu Cristi, eu discutasem de mult nevoia unor oameni pregătiți în piața asta plină de confuzie în care activăm.

Pentru cine este mai exact House of Ads și cum ajută?

House of Ads este un program de formare în digital advertising, cu circuit închis. În care o să ai posibilitatea să înveți Facebook Ads și Instagram Ads de la profesioniști din piață. Vei învăța meserie de la experți cu ani de zile de practică în spate.

Având în vedere implicarea mea în domeniul acesta, pot înțelege cu adevărat utilitatea acestui proiect. Am fost și eu media buyer într-o agenție de profil. Am activat și ca freelancer pe zona asta. Piața are nevoie de oameni buni în zona asta.

Practic, această școală a fost gândită pentru 3 tipuri de public:

  • Agenții de Media Buying care au nevoie de experți. Oameni pregătiți temeinic. Oameni care să poată prelua și gestiona clienți și să livreze servicii profi
  • Freelanceri care vor să învețe să presteze servicii de media buying la un nivel superior. Asta fie pe cont propriu, fie sub formă de angajați în agenții de profil
  • Antreprenori care vor să învețe să își promoveze singuri afacerea. Sau vor să știe ce trebuie să ceară de la specialiștii din domeniu atunci când îi contractează

Pentru mine personal, nu doar ca freelancer, dar și din postura de consultant de marketing, un astfel de proiect este o gură de aer proaspăt.

La Inbound Consulting am avut de foarte multe ori situații conflictuale din cauza confuziilor din piață.

Antreprenorii care veneau la training-uri de marketing nu știau exact care sunt rolurile unui marketer. Nu știau ce ar trebui să ceară de la el. Iar agențiile nu explicau suficient aceste atribuții și roluri. Astfel încât, proiectele aveau un outcome urât.

Am încercat de fiecare dată să mediez asta. Însă, dincolo de eforturile noastre, e nevoie de oameni pregătiți.

Este foarte important într-o colaborare de marketing ca ambele părți să-și înțeleagă rolurile. Media buyer-ul să știe că treaba lui e să facă reclame, iar business owner-ul să înțeleagă până unde se extinde atribuția omului de comunicare.

Exact asta face House of Ads, mai ales prin intermediul parteneriatului cu mine.

Ce rol are Freelancer District în House of Ads?

Având în vedere că în școala House of Ads se vor forma media buyeri, unii dintre aceștia vor să se lanseze ca freelanceri. Aici e rolul meu. Să îi preiau și să îi formez în ceea ce privește lansarea și scalarea lor ca freelanceri.

Desigur, programul de mentorat este o variantă pentru ei. Însă fondatorii House of Ads au propus chiar ceva mai interesant.

Voi avea o zi integrată de training-uri practice la House of Ads. Voi ajuta cursanții să înțeleagă și zona de business din spatele prestării unor servicii. Să știe cum se face o oferă, cum să vândă servicii și cum să scaleze.

Din postura de consultant de marketing, îi voi ajuta să facă diferența între promovare și zona de business din marketing.

Marketingul este format din piață, produs, preț, plasament și promovare. Deși învață despre promovare, un media buyer trebuie să înțeleagă legătura între toate.

Cursanții House of Ads vor avea la dispoziție un training intensiv în zona aceasta. Vor învăța cum:
– să se poziționeze ca freelanceri
– să găsească clienți
– pot scala această activitate

Ce alte parteneriate ajută să-ți îmbunătățești experiența House of Ads?

Desigur, experiența unui media buyer poate fi mult îmbunătățită de diferite aspecte.

Unul dintre aceste aspecte este secțiunea de automatizare.

Tocmai de aceea, Adrian Ulmeanu, expert în automatizări, s-a alăturat proiectului. El este fondatorul companiei RoboMarketing. Și va fi alături de cursanții House of Ads pentru a-i ajuta să deprindă tainele automatizării marketingului digital.

O altă arie în care un media buyer trebuie să aibă experiență este zona de platforme de ecommerce – magazine online.

Un specialist în reclame Facebook și Instagram Ads va avea de-a face zilnic cu magazine online.

În acest sens, Cosmin Daraban, fondator și CEO la GoMag, este și el partener. GoMag este una dintre cele mai cunoscute platforme pentru magazine online din România. Cosmin va împărtăși din experiența lui cursanților. Le va oferi insight-uri de valoare din zona de comerț online.

Iar ca lucrurile să fie complete, advertisingul nu poate funcționa doar online. Pentru a avea eficiență maximă, un mix de canale este important.

Iar pentru a face acest lucru posibil, Florin Enculescu, reprezentant Expert Media, s-a alăturat proiectului. El va învăța curanții despre tainele promovării offline. Acesta va preda rețeta succesului unui mix profitabil de promovare digitală și outdoor în cadrul școlii.

Cine sunt profesorii care vor oferi zilnic suport în cadrul proiectului?

Pe Cristian și Tudor cel mai probabil deja îi știți. Îi știe tot online-ul.

Cristian este specialist Facebook Ads și fondatorul primului maraton live de Facebook Ads din România. A lucrat de-a lungul timpului într-o agenție de specialitate și a administrat bugete de milioane de euro în online advertising.

Cristi este fondatorul singurului curs dedicat formării de specialiști e-comm din România: “Maratonul Facebook Ads – Procesul Ca la Carte”.

Tudor este specialist Facebook Ads în zona de lead generation și fondatorul agenției de marketing Sharp Digital. Una din singurele agenții din România care lucrează în baza rezultatelor aduse clienților.

De la ei vei învăța cum să prestezi servicii de media buying ca la carte. Vei învăța cum să setezi și să optimizezi reclame, cum să redactezi texte care să vândă și cum să lucrezi în domeniu ca un real profesionist.

Iar împreună cu noi, partenerii oficiali, vei putea învăța și cum să te vinzi mai eficient, cum să automatizezi și eficientizezi munca și cum să te promovezi pe piață.

La final, vreau să te las cu o singură chestiune.

Noi am zis destul despre noi. Lăsăm și pe alții să o spună.

Iar de curând au spus-o cei din București. Oamenii care ne-au urcat primul banner al primei școli de digital advertising într-una din cele mai importante intersecții din capitală.

De ce asta și de ce aici?

Pentru că e nevoie de vizibilitate pentru un așa proiect, peste tot, chiar și în mediul fizic. Și pentru că munca făcută pentru a ajunge aici… chiar merită!

Vrei să te înscrii și tu în școala House of Ads și să înveți să prestezi o meserie din ce în ce mai căutată în online?

Uite aici toate detaliile despre care ai nevoie pentru a te înscrie: www.scoala-houseofads.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *