freelancer

Cum te asiguri, ca freelancer, că ești omul potrivit la locul potrivit în doar 2 pași simpli?

În ultimele săptămâni am avut o mulțime de ore de consultanță cu tineri care vor să devină freelanceri. Iar pe lângă tot ceea ce învățau de la mine la nivel tehnic, cunoștințe, aplicații etc… ei toți aveau o întrebare specifică la care doreau răspuns. Orice freelancer a pus cel puțin odată întrebarea asta.

Cum îmi găsesc primii clienți?

Aceasta este întrebarea care am impresia că răsună cel mai des în capul unui freelancer începător. Și e normal să fie așa. 🙂

Le-am oferit de-a lungul timpului soluții chiar și aici pe blog. Spre exemplu, am scris despre cum mi-am găsit eu clienți la început și care au fost primii pași ai mei ca freelancer chiar în acest articol.

În plus, am mai scris despre 2 modalități testate prin care poți să prinzi proiecte chiar aici.

Însă, cu toate astea, prinderea clienților nu depinde doar de rețete secrete și tehnici aplicate sau lucruri foarte specifice făcute de către freelancer.

Uneori, pur și simplu, este mai mult decât atât.

Este despre a fi omul potrivit la locul potrivit

Și cum te asiguri tu că faci asta? Hai să vedem!

Cum te asiguri că ești omul potrivit la locul potrivit ca freelancer?

Păi, în principal, când discutăm de locul potrivit, discutăm de mediul în care te învârți. Cei mai mulți din rândul celor tineri despre care discut sau alături de care port discuții, vor să lucreze în online.  

Așa că mediul lor va fi cu preponderență ecranul din față și tastele 😅🙃 Social Media va fi lumea lor.

Bun. Și atunci, ce e de făcut pentru a te asigura că ești în mediul potrivit?

Primul pas ca freelancer e simplu

Caută pe Facebook orice chestie găsești pe keywordul “freelancing”. O să vezi că găsești o mulțime de grupuri și postări despre asta. Cu asta ar trebui să începi. Înconjoară-te de tot ce ține de freelancing și de ceea ce îți dorești să faci pe viitor.

Intră în grupurile de profil și începe să participi activ la discuții din domeniu. Fii mereu pe subiect!

Iar de aici, al doilea pas, vine destul de logic

În toate acele grupuri, în toate convorbirile, vei observa că unii oameni sunt mai activi decât alții. Ba chiar îi vei observa și prin comentarii, foarte implicați, de multe ori recomandați și de alții.

Ce ar trebui să înveți tu din asta?

Faptul că acei oameni reprezintă un model bun de urmat. Dă-le follow pe toate rețetele sociale, fii mereu la curent cu tot ce fac, urmărește-le parcursul în online.     Și mai mult decât atât, încearcă pe cât posibil să ajungi și tu unul dintre ei. Unul dintre acei oameni recomandați peste tot, care discută cu toată lumea și e activ în tot ce ține de nișa lui.

Așa se creează un brand personal. Iar de aici… primii clienți vor fi poveste… Deja vei avea suficient de mulți încât să îți permiți să mai și aloci proiecte și altora.

Sunt mulți tineri care încep să facă cei 2 pași de mai sus despre care tocmai ți-am povestit. 😀  Le-ar prinde bine și lor o mână de ajutor. Share your projects!

P.S.

Pe blog poți găsi chiar și un guest post despre cum să prinzi primul tău client ca freelancer. 🙂 L-a scris Mario. Citește articolul aici: Guest Post – Cum am prins primul client ca freelancer!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *