Una dintre cele mai des întâlnite activități în freelancing este cea de redactare conținut. Content Writerii sunt foarte des întâlniți pe platformele de profil, iar principala activitate prin care m-am făcut remarcat și eu ca freelancer la începutul crierei a fost chiar scrierea de articole de blog.
Așadar, pe aceeași temă, am hotărât împreună cu Alexandra, unul din content writerii colaboratori, să facem un articol despre cum să scrii un articol de blog util și relevant.
Am lăsat-o pe Alexandra, colega mea, să redacteze acest articol liber, ținând cont chiar de experiența ei pe care o are în urma colaborării cu mine, la Inbound Consulting și aici pe Freelancer District.
Așadar, iată cum scrie Alexandra articolele pentru unele proiecte pe care i l-am delegat și cum câștigă bani din pasiunea sa pentru blogging.
„Fă ce trebuie să faci până poți face ceea ce vrei să faci.” -> Oprah Winfrey
De mică am știut că fiecare om se naște cu un dar, cu o înzestrare de la Dumnezeu, pe care trebuie să o descopere singur.
Am îndrăznit să visez, să mă las ghidată de instinct, să caut și să descopăr. Anii adolescenței, în cazul meu, au fost cei ai educației, ai motivației, și mai ales, ai speranței.
Mereu am încercat să fiu printre primii, să fiu bună în ceea ce fac, și dacă nu, să muncesc până mă perfecționez și devin cea mai bună variantă a mea.
Da, într-adevăr, anii de gimnaziu au fost anii formării, iar faptul că am fost întotdeauna echilibrată în ceea ce privește școala și viața personală m-a ajutat.
Familia și prietenii au fost probabil cei care m-au motivat de fiecare dată să-mi urmez visul.
Iubeam să scriu conținut de orice fel. Simțeam că asta mă relaxează, că la asta mă pricep. Simțeam că celorlalți le place și acest lucru mă motiva să continui.
În acest fel mi-am dat seama că zona de freelancing este pentru mine.
Curiozitatea mă făcea să îmi petrec ore în șir pe Facebook și să intru în legătură cu persoane din domeniu, grupuri speciale sau pur și simplu oameni care postau anunțuri legate de domeniul care mă interesa.
Având 15 ani, îmi era greu să găsesc pe cineva care să creadă în mine, să își dorească o colaborare de lungă durată, însă, cu răbdare și perseverență am găsit o persoană minunată, care mi-a oferit șansa să fiu acum aici, să scriu acest articol special pentru mulți oameni speciali.
Așadar, întrebarea zilei…
Cum să scrii un articol de blog util și relevant?
Pentru a scrie un articol bun, care să fie citit, înțeles și apreciat de cititori, trebuie să respecți mai multe reguli. În opinia mea, acestea fac diferența între un articol preluat la întâmplare și unul scris de tine, care să fie cu adevărat folositor. În momentele următoare îți voi explica felul în care eu le redactez.
1.Inainte de a te apuca de scris, stabilește de la început tema articolului. Tema este subiectul pe care îl vei dezbate pe tot parcursul articolului.
2.Să nu uităm de faptul că un articol de blog nu poate exista fără un titlu pe măsură. Ai grijă ca acesta să corespundă temei.
3.Meditează asupra subiectului, notează-ți cuvinte cheie, formulări, idei importante pe care vrei să le subliniezi în mod special. Ceea ce îmi ușurează mie munca este o listă în care notez tot ce trebuie să ating în redactare.
4.Gândește-te la audiența ta, mai exact la cei care îți citesc articolele, pentru a gestiona corect complexitatea redactării. De exemplu, dacă scrii un articol pentru copii, articolul trebuie să fie mult mai lizibil, mai simplu, fără noțiuni științifice sau atât de complexe ca atunci când te adresezi adulților.
5.În caz că te inspiri din alte articole, un aspect important este preluarea corectă. Textul va fi rescris între ghilimele, apoi neapărat specificată sursa de unde acesta este preluat, pentru a nu plagia.
De exemplu, în fotografia de mai jos, preluată de pe site-ul https://www.clearvoice.com/, întâlnim tipurile de content, cât și procentajul în care freelancerii livrează astfel de proiecte către clienți.
În caz că o persoană ne citește articolul, acesta se va putea asigura că informația este dintr-o sursă sigură, deoarece am citat site-ul de unde am preluat informația.
6.Și unul dintre cele mai importante aspecte, fii creativ! Lasă-te purtat de val, fii transparent și încearcă să te pui în locul cititorului în momentul în care recitești ceea ce ai scris.
Acum că ai ajuns aici, suntem siguri că te vei descurca de minune! Pe site-ul Freelancer District vei găsi o mulțime de informații utile despre cum să te lansezi și tu ca freelancer și cum să câștigi bani, poate chiar din blogging. „Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi”. Încearcă-ți norocul, perseverează în ceea ce faci și ai șanse să ajungi unul dintre cei mai buni!
Ai tot sprijinul nostru!