“Cum încep să lucrez online?” Iată două variante!

Sunt întrebat din ce în ce mai des, de către cunoscuți sau de către oameni care nu mă știu, cum e să lucrezi online și mai ales, ei cum ar putea să facă chestia asta?

“Cum să încep? Cum să lucrez online?”

Ei bine, dacă articolul de aici (unde ți-am scris o variantă de început) nu te-a convins, azi sunt gata să îți mai dau încă 2 variante, simple și foarte ușor de aplicat.

1. Networking-ul și puterea cererilor de prietenie

Această variantă este una pe care eu personal nu am aplicat-o. Recunosc. Însă mi-a fost povestită de cineva, în cadrul unei colaborări. E metoda pe care acea persoană o aplica și o replica la cote alarmante, cu un succes foarte mare.

E povestea cuiva care a renunțat la tot, ca mai apoi să înceapă să construiască de la zero, o “carieră” ca freelancer, în domeniul în care îl place. Însă, de unde să înceapă? Cum să prindă primii clienți? Cum să-și facă imagine?…

Toate aceste întrebări apar în capul fiecărui om aflat la început. Și e complet normal.

Totuși, răspunsuri există, dacă știi unde să te uiți.

Cum a început omul din povestea noastră să se facă văzut în domeniu lui?

A început să-și promoveze serviciile pe profilul de Facebook. A început zilnic să scrie despre ceea ce face, cum face, ce vrea, ce poate oferi altora… fără nicio intenție de vânzare. Ci pur și simplu, pe profilul personal de Facebook, a început să povestească despre el și pasiunea lui pentru un domeniu.

Iar în tot acest timp, în câteva luni, cât a adunat conținut interesant pe Facebook, a început zilnic să dea cereri de prietenie unor oameni. În fiecare zi căuta oameni care i-ar fi putut aprecia munca, oameni care ar fi putut avea nevoie de ceea ce face el. Oameni care să cunoască la rândul lor alți oameni din această direcție.

Aceasta este una dintre cele mai simple metode de a începe să lucrezi în online. Fă-te cunoscut simplu, fără mari investiții. Dar dedicându-te cu totul pasiunii tale.

Scrie zilnic despre ceea ce faci, despre cine ești și despre cum poți să ajuți oamenii din jurul tău. Apoi, apucă-te să faci aceste postări vizibile. Însă nu spama toate grupurile și tot internetul cu ceea ce faci tu.

Încearcă să îi atragi pe oameni într-un mod mai atractiv. Dă-le friend request și încearcă să le oferi valoare prin ceea ce ei vor vedea zilnic pe profilul tău de Facebook.

2. O metodă de “gardă veche” – testată chiar de mine

O a doua metodă de a face pașii necesari pentru a începe să lucrezi online este metoda testată de mine și de Nela, la începuturile noastre.

Ne-am apucat simplu, redactând un anunț de prestări servicii, să umplem încet încet cele mai mari site-uri de profil din România.

Cum am fi putut noi ajunge brusc și fără bani investiți în reclamă la atâta lume? Cum să căpătăm rapid vizibilitate? Nu aveam pagini profi de business, nu aveam un portofoliu de clienți aranjat, nu aveam site…

Și nu aveam nici chef, sincer, să ne apucăm de toate alea. Însă aveam dorința de a deveni rapid cunoscuți.

Desigur, am luat în calcul și că pe site-uri de gen OLX, La jumate, Publi24, nu vom găsi fix acei clienți cărora ne-am fi dorit noi să ne adresăm. Însă, am avut de ales între a începe, așa cum puteam, cu resursele pe care le aveam sau… a nu începe niciodată.

Așa că am ales.

Am scris un anunț frumos și amuzant despre ce oferim noi și ce putem face și am început. Pe rând, fiecare site de anunțuri, fiecare platformă de joburi, fiecare grup mare de Facebook.

Vrei să știi rezultatul?

În prima lună eu am prins 2 clienți, iar Nela și-a găsit locul de muncă la care a petrecut ani de zile.

Așadar, data viitoare când te gândești cum să începi să lucrezi online, citește încă odată articolul de aici, aplică și aceste 2 metode, iar din cele 3 combinate, primul client cu siguranță va veni în mai puțin de 30 de zile.

Ce spui? Merită să încerci 30 de zile de test pentru un viitor care s-ar putea să arate foarte foarte luminos?

Noi spunem că merită.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *