Ce înseamnă freelancingul?

Ce înseamnă freelancingul? Iată și o altă perspectivă!

În ultima vreme, pe profilul meu personal de Facebook, am făcut publice mai multe postări în care îndemnam oamenii spre freelancing. Spre a trăi un stil de viață diferit, așa cum îl văd eu și cum am mai scris și cu alte ocazii.

Și la fiecare postare… se regăsesc persoane care să comenteze: “Slăbuț….blah blah blah” atunci când încerc să prezint rezultatele mele și ale oamenilor care au ales să mi se alăture în această călătorie.

Hai să vedem ce înseamnă acest “Slăbuț mai exact”.

Atunci când consideri că un om are rezultate slabe, te raportezi la ce? Slăbuț pentru cine? Sau în comparație cu ce?

Pentru că, la momentul actual, pentru mine personal, viața pe care o trăiesc și pe care am ajuns să o pot trăi fix datorită freelancing-ului, este viața perfectă. Viața pe care mi-am dorit-o mereu.

Ce înseamnă pentru mine freelancingul?

Chiar astăzi am avut un call în care discutam cu o persoană și am fost întrebat: Tu ce mai faci acum mai exact, doar consultanță?

Și am răspuns sec: fac doar ce-mi place, de cele mai multe ori. Activități printre care se află și consultanța în marketing, da!

În principiu, am detaliat apoi în discuție, business-ul meu la momentul actual are 2 mari arii de activitate:

  1. Zona de Consultanță și Training-uri în marketing, pe care o promovez pe @Inbound Consulting
  2. Programul de mentorat 1 la 1 în freelancing, pe care îl fac anual cu tinerii care vor să ajungă la next level ca liber profesioniști

Și ca să fie clar, am dat un exemplu, pe care o să-l reiau și aici în acest articol, după cum l-am mai oferit și de-a lungul timpului.

Doar din aceste 2 activități principale, pot genera o cifră de afaceri de aproximativ 50.000 euro anual (după cum se vede pe anii trecuți), cu o profitabilitate de peste 70%. Altfel spus, pot scoate din această activitate peste 35.000 euro anual, bani în buzunar.

Asta în condițiile în care:

  • cheltuielile noastre anuale (ca familie) sunt undeva la 25.000 euro
  • cheltuieli care, la momentul actual, sunt aproximativ 50% acoperite deja din venituri pasive (fiind la nivelul BARISTA FIRE)

De ce e relevant asta și ce trebuie să înțelegi tu despre freelancing din acest exemplu?

Activitatea de freelancing te poate ajuta să generezi suficienți bani pentru a avea o viață liniștită, în care să te bucuri de libertate și de ceea ce îți dorești tu, în același timp lăsându-ți posibilitatea de a construi și un viitor prosper și liber financiar.

Da, unii oameni o să zică “Slăbuț…” sau “Te-ai găsit și tu să ne înveți cum să ne îmbogățim peste noapte”…. sau orice altceva….
Și… adevărul este următorul: CUI ÎI PASĂ CE ZIC ALȚII?

Atâta vreme cât tu poți să trăiești exact viața pe care ți-o dorești, să lucrezi exact ceea ce îți place și doar dacă îți place…. și să faci zilnic fix ceea ce ai tu chef…. cui îi pasă ce cred ceilalți?

Nu am dat acest exemplu ca laudă – ci doar ca să vezi ce perspective există în freelancing – Iată o perspectivă reală și cât de practică se poate!

După cum am tot zis, să presupunem că ajungi ca freelancer să câștigi peste 5000 euro lunar, așa cum și alți oameni din programul meu au reușit.

Asta înseamnă că o să ai venituri de circa 60.000 euro anual.

Dacă aplici aceeași strategie ca mine, din aceste venituri, cel puțin 60 – 70% pot fi PROFIT NET. Adică banii cu care pleci acasă la final de an din activitatea ta.

Dacă înveți să îți manageriezi bine resursele (timp, energie, bani etc)…. poți ajunge să trăiești un trai confortabil cu mai puțin de jumătate din acești bani. Iar cealaltă jumătate poți începe să o investești în active care să îți genereze alți bani, pentru care tu nu mai muncești.

În scurt timp, în doar câțiva ani, la o rată de economisire și investiții de 50% din ce câștigi, o să ajungi să-ți acoperi total (sau cel puțin parțial) cheltuielile. Poți face suficienți bani pasiv, fără a mai munci, ca să îți acoperi cel puțin cheltuielile de bază.

Apoi, gândește-te că afacerea ta (unde tu ești pionul principal)… poate deveni doar o pasiune, doar un lucru pe care să-l faci de drag, câteva ore pe lună.

Și ajungi exact în situația expusă de mine. Lucrezi 2 ore pe zi (pentru că atât vrei și atât îți place). Câștigi câteva mii de euro lunar (poate mai multe, poate mai puține). Bani de care oricum deja n-ai avea nevoie ca să trăiești, pentru că tu deja produci pasiv suficient cât să-ți acopere cheltuielile.

Și ghici ce! Toți banii pe care îi acumulezi la momentul actual, se duc fix în viitorul tău, investind în continuare pentru creșterea portofoliului și ducerea lui spre FAT FIRE (independența totală finală + posibilitatea de a-ți acoperi și cele mai mari mofturi și vise).

Iar alții… vor considera în continuare… că tu ești Slăbuț :)))

No worries!

Tu trebuie să îți vezi în continuare de ale tale și să trăiești viața pe care ți-ai construit-o, muncind, gândind și acționând strategic, conform propriilor valori.

Slăbuț sau nu, tu trăiești exact așa cum ți-ai dorit. În timp ce mulți alții…. încă nici nu îndrăznesc să viseze la ce îți permiți tu. Însă… știu ei mai bine.

Dacă ai simțit vreodată că lumea nu te înțelege…. și că pare că toți ceilalți vor să te tragă înapoi, deși tu îți dorești să fii cel care trage pe alții după tine, pe drumul care ți-a adus ție succesul…. să știi că nu ești singurul.

Toți cei care chiar am realizat ceva în viață… am fost acolo… și ne-am simțit la fel.

E doar semnul că ai început să faci lucrurile bine!

Ține-o tot așa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *